Wat is Functional Fitness?
Functional Fitness is een compleet kracht- en conditieprogramma dat kan worden aangepast aan alle leeftijden en alle niveaus.

Wij combineren het allerbeste uit turnen, gewichtheffen en cardio-training om een zo volledig mogelijke fitness te ontwikkelen.

Tijdens een training wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de 10 alom bekende fitness vaardigheden, zijnde:

  • Uithouding
  • Weerstand
  • Kracht
  • Flexibiliteit
  • Vermogen
  • Snelheid
  • Behendigheid
  • Coördinatie
  • Evenwicht
  • Precisie

Completer dan fitness

Functionele Fitness, zoals wordt onderricht bij de CrossFit® Methodologie zweert bij samengestelde bewegingen waarbij meerdere spiergroepen gelijktijdig worden getraind. Dit in tegenstelling tot de moderne fitness toestellen die ontworpen zijn om bepaalde spieren te isoleren en afzonderlijk te trainen, wat zeer onnatuurlijk en zeer tijdrovend is.

In het dagdagelijkse leven worden alle spieren samen ingezet om te zitten, recht te staan, een last te dragen, enz.

Met behulp van ons trainingsconcept willen we een zo breed en algemeen mogelijke fitness ontwikkelen, die je moet voorbereiden op eender welke taak die je te wachten staat.

Gegarandeerde resultaten

Er wordt in kleine groepen beoefend waardoor de trainingssessies beter opgevolgd worden en het streven naar ontwikkeling onbewust gestimuleerd wordt.

Dit doen we door het meten en bijhouden van resultaten en het uitzetten van kleine wedstrijden. Zo is het een ware groepssport.

Elke les wordt begeleid door een gediplomeerde trainer, waardoor de garantie op resultaat zeer hoog is, met minimale kans op foute bewegingen die tot blessures zouden kunnen leiden. Al onze trainers hebben een CrossFit(R) Level 1 certificaat.

De resultaten zijn spectaculair.

Het is voor iedereen

Onze trainingen zijn ontworpen om zoveel mogelijk geschaald te kunnen worden waardoor elke persoon met wilskracht het kan beoefenen.

Het leuke is dat alle oefeningen voor iedereen toegankelijk worden gemaakt, ongeacht je ervaring.  Dat doen we door de gewichten of de intensiteit aan te passen.

Het maakt niet uit welk doel je hebt; of je nu traint voor een gevecht, een overlevingstocht, een specifieke sport of voor je algemene conditie.

Trainen volgens de CrossFit® Methodologie zal je altijd helpen om op alles voorbereid te zijn.

Het zal je leven en je algemene conditie verbeteren.

Snelst groeiende sport

Wist je dat de CrossFit® Methodology het meest populaire kracht- en conditieprogramma en de snelst groeiende sporttak ter wereld is?

In de Verenigde Staten, Australië en Canada hebben verschillende legereenheden, politie en brandweerkorpsen de CrossFit® Methodology verkozen boven hun traditionele trainingsmethoden, omdat het effectiever, efficiënter en veiliger is.

De CrossFit® Methodology wordt ook meer en meer gebruikt als basistraining door professionele en Olympische sporters.Deel dit artikel via onderstaande links!