De niveaus

NiveausBij CFOTR trainen we in verschillende niveaugroepen. Dit garandeert een homogene groep waardoor de kwaliteit, de begeleiding en de opvolging geoptimaliseerd worden.Basics

Tijdens de Basics lessen wordt veel tijd en aandacht besteed aan het correct aanleren van de basisbewegingen om de efficiëntie en veiligheid te verhogen. Deze lessen zijn vooral bedoeld voor nieuwe leden en diegenen die eens willen proberen tijdens hun gratis proefweek.

Aanleren en verbeteren techniek 80%
Workout 20%Intermediate
De Intermediate lessen zijn voor leden die de basistechnieken al onder de knie hebben. Er wordt minder tijd besteed aan de gekende basistechnieken waardoor er meer tijd over is voor workouts en het aanleren van complexere bewegingen.
Aanleren en verbeteren techniek 50%
Workout 50%Advanced

Tijdens de Advanced lessen wordt speciaal gewerkt aan technieken en workouts die in Throwdowns (officiële competities) voorkomen. Tijdens deze lessen kunnen atleten hun kwalificaties voor officiële Throwdowns afleggen.

Aanleren en verbeteren techniek 20%
Workout 80%Endurance

De Endurance lessen zijn bedoeld om meer te werken op uithouding en weerstand met typische nadruk op lopen, roeien, (touw)springen, lange reeksen met lichte gewichten, enz. Atleten die hun cardio wensen te verbeteren komen hier zeker aan hun trekken.

Aanleren en verbeteren techniek 10%
Workout 90%Weightlifting

In de Weightlifting les wordt er vooral gewerkt op het aanleren van de techniek van het (Olympisch) gewichtheffen. De bedoeling is vooral om de techniek correct aan te leren om blessuren te vermijden. Pas daarna gaan we werken aan het verhogen van kracht door gebruik te maken van zwaardere gewichten. Iedereen is welkom, ook beginners.

Aanleren en verbeteren techniek 80%
Workout 20%Mobility

Tijdens de Mobility les gaan we werken aan het mobiliseren van de gewrichten. Vaak is de beweeglijkheid van een gewricht beperkt omdat de spieren verkort zijn. Een beperkte beweeglijkheid kan je prestaties negatief beïnvloeden en de kans op blessures vergroten. Dit kan je allemaal voorkomen door er wekelijks aan te werken tijdens de Mobility les.

Aanleren en verbeteren techniek 100%
Workout 0%Team WOD

Tijdens de Team WOD wordt les gegeven zoals in een Basics les. Na de uitleg en het inoefenen van de aangeleerde bewegingen, wordt de WOD (Workout Of The Day) in koppel afgewerkt. Het is de bedoeling om alle oefeningen met een partner af te werken. De teams worden ter plaatse gevormd onder de aanwezigen. Dit werkt zeer stimulerend en is vooral FUN.

Aanleren en verbeteren techniek 40%
Workout 60%


Lijkt het je wat? Kom dan GRATIS proberen