Athletic Levels
CrossFit Athletic Levels - Basics
CrossFit Athletic Levels - Intermediate
CrossFit Athletic Levels - Advanced
CrossFit Athletic Levels - Competition

Basics

Dit is het standaard gezondheidsniveau die elke gezonde persoon zou moeten bezitten. Een gebrek aan een basis aan kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en coördinatie kan een ernstige beperking zijn in het dagelijkse leven. Met deze oefeningen kunnen wij het niveau van onze atleten testen. Het correct kunnen uitvoeren van alle Basics oefeningen zou voor iedereen die geen ernstige fysieke beperking heeft, haalbaar moeten zijn in een periode van 3 à 12 maanden.

Intermediate

Elke gezonde volwassene zou deze vaardigheden als normaal moeten beschouwen. Het kunnen uitvoeren van de Intermediate oefeningen kan, na het behalen van het Basics niveau, nog eens 6 maanden tot meerdere jaren in beslag nemen. Tijdens deze periode ontwikkel je een goed niveau op gebied van kracht, weerstand, werkcapaciteit en snelheid.

Advanced

Weinig mensen bezitten dit algemene fitnessniveau, alhoewel elke gezonde persoon dit zou kunnen bereiken. Dit prestatieniveau vraagt een jarenlange toewijding en een passie voor fitness. Om de oefeningen van het Advanced niveau te kunnen uitvoeren worden aanhoudende inspanningen gedurende 3 tot 5 jaar verwacht. Dit is het aanbevolen niveau van algemene fitness voor diegenen die van hun fitnessniveau afhankelijk zijn, zoals competitiesporters, militairen, politie en brandweerlui. Dit Advanced niveau is een must voor atleten die aan competitie willen deelnemen. Een goede voorbereiding is van essentieel belang om blessuren en falen te vermijden.Vond je dit artikel interessant? Deel het met je vrienden via onderstaande links