Kine

Kinesitherapie & revalidatieKinesitherapie als hulpmiddel voor een betere beweeglijkheid

kinesitherapie bij CrossFit
Kinesitherapie kan beschouwd worden als onmisbare fase bij een optimale herstelperiode na kwetsuren, maar kan ook helpen bij de verbetering van uw sportieve beweeglijkheid.

De kinesitherapeut is een bewegingsexpert en expert in de analyse van spier- en skeletstructuur. Hij kan bijgevolg een precieze diagnose stellen van uw problemen of behoeften en een aangepast begeleidingsplan opstellen.

  • Een ongemak na een blessure ?
  • Een pijn na een val ?
  • Bewegingsbeperkingen tijdens trainingen ?

Aarzel niet om raad te vragen  aan uw kinesitherapeut in het CFOTR centrum (Keizer Karel laan 345, 1083, Ganshoren) en een eventuele omkadering te bespreken. Een grote ruimte van 50m² speciaal ingericht voor uw behandeling.


kinesitherapie bij CrossFit
kinesitherapie bij CrossFit

Wat biedt een kinesitherapeut ?

De kinesitherapeut is een bewegingsexpert. Zijn hoofddoel is om uw bewegingsvrijheid zo optimaal en volledig mogelijk te maken. Hij kan bijgevolg een expertise en analyse van uw volledig bewegingsgestel voorstellen in geval van probleem of posttraumatische pijn.

Hij zal u een aangepaste behandeling voorstellen van uw knie, enkel, rug, schouder, enz. , eventueel rekening houdend met uw sportieve behoeften. Hij zal u van het begin tot het einde van uw revalidatieperiode begeleiden.

Zijn competenties zorgen voor een optimaal sportief herstel en het voorkomen van nieuwe blessures. De kinesitherapeut wordt ook onmiddellijk ingeschakeld na een chirurgische ingreep van een gewricht om een snel en optimaal herstel te garanderen.

Zie hieronder een concreet voorbeeld: de snatch is een complexe beweging bij het beoefenen van Functional Fitnes zoals CrossFit®. Een foutieve uitvoering kan overbelasting of zelfs kwetsuren veroorzaken. Bij een foutieve uitvoering kunnen de knieën en de rug het stevig te verduren krijgen.


kinesitherapie bij CrossFit

In de praktijk
Hoeveel kost een kine-sessie ?

Als geconventioneerde kinesitherapeut respecteren wij de opgelegde RIZIV tarieven die van kracht zijn vanaf 01/09/2017.


Eerste sessie

27.93 /45'
  • Aanmaken van een persoonlijk dossier
  • Analyse
  • Behandeling

Opvolgingssessie

22.26 /30'
  • Evaluatie
  • Behandeling

Hoe komt de sociale zekerheid tussen ?

Uw mutualiteit zal een gedeeltelijke terugbetaling doen op basis van uw pathologie (regelmatig, chronisch, acuut,…) en op basis van een doktersvoorschrift. Het overige deel is ten laste van de patiënt. Raadpleeg uw mutualiteit of medische bijstand voor meer inlichten naar gelang uw situatie.

Hoe een attest ontvangen voor de verstrekte zorgen ?

Na elke betaling krijgt u van mij een attest van de verstrekte zorgen, waarop alle sessies zijn opgenomen. Dit attest bezorgt u aan uw mutualiteit voor een terugbetaling.

Hoe onze zorgen betalen ?

Momenteel beschikken wij nog niet over een betaalterminal. De betaling wordt liefst contant gedaan bij elke behandeling, behalve indien anders afgesproken met de therapeut.

Op hoeveel sessies heb ik recht ?

U kan genieten van 18 kine-sessies per voorschrift dewelke aan het voordeligste tarief zullen terugbetaald worden. Na deze 18 sessies kan u nog steeds van een behandeling genieten maar aan een lagere terugbetaling. U heeft wel recht op 2 nieuwe medische voorschriften in hetzelfde kalenderjaar waarbij u steeds van het voordeligste tarief kan genieten. Er zal dan een notificatie naar de controlearts van uw mutualiteit worden gestuurd. In geval van zwaardere klachten kan u zelfs genieten van meer (tot 60) sessies. Aarzel niet om meer inlichtingen te vragen aan uw therapeut of aan uw mutualiteit.


Contact

SamenwerkingHet kine centrum van CrossFit On The Road, werkt samen met:


kinesitherapie bij CrossFit

Maurice Albert Raskin laan 37, 1070 Anderlecht

Contact : Stephen Davies – 0475/87.15.40

Hoogwaardig materiaal voor cryothérapie, schokgolven en echografie.


kinesitherapie bij CrossFit

Ninoofsesteenweg 374, 1700 Dilbeek

Contact : Loris Scalzo – 0472/10.40.26